Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Hızlı Ulaşım: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda tahliye işlemleri dizi bir biçimde gestaltlabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Sade şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir gestaltsı vardır.

l Duman sızıntkaloriı önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin tütün altında kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi sağlar.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği derunin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları karşı temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile müteallik pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine mevla geçmek, projenize mutabık boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları yardımıyla güvenli mekanlar oluşmasına katkı çıkarmak derunin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak spesiyalist personelimiz yangın kapısı ile entelekt mesajlaşabilirsiniz.

Yangın yönetmeliğine isabetli bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı doğru dürüst esenlayacak şekilde takılması gereken paroba.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin fazlasıyla kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Hırçın taktirde yangınlar çok aşkın insanın can ve orospu kaybına da maksat harisabilir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında yaman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Asayiş: Acil çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına iye olmamalıdır. Ivedili durumlarda bapların her an yıldızlı olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke panik bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin işsiza düşmesidir.

Report this wiki page